Stort utbud av lokala engagerade företag

Kulturlivet i Sundsvall är både stort och varierat. Här finns verkligen någonting för alla. En av anledningarna till det blomstrande kulturlivet i Sundsvall är de lokala företag som är engagerade i kommunen och dess omnejd. Det är aldrig lätt att driva kulturverksamheter; det måste vara lönsamt för att verksamheten ska gå runt och det måste finns ett genuint engagemang.

Håll utkik

När kulturutbudet är så stort som det är i Sundsvall är det lätt att missa något och det vore självklart förargligt att missa en föreställning, en konsert, en föreläsning eller en fartfylld dansuppvisning. Håll koll på evenemangskalendern och på kommunens hemsida kan du bl.a. läsa om kommande events.

Ett lokalt driv

Inom dansens värld har Sundsvall både kommunala och privata aktörer. Vivis dansskola är ett av de lokala företag som erbjuder dansundervisning. Även DanceWorld är en privat aktör som erbjuder ett brett sortiment av olika danskurser. Lokala företag som visar sitt engagemang för sin kommun blir oftast långvariga i sin bransch. Ett bra sätt för lokala företag att få fotfäste i t.ex. kulturbranschen är att vända sig till barn i skolåldern och visa vilka kurser och grupper som de kan erbjuda inom olika områden. Att ”fånga” barnen i tidig ålder är en win-win-effekt för både barnen, deras föräldrar och de lokala företagen. Barnen får en meningsfull sysselsättning som i de allra flesta fall har en positiv inverkan på familjen och de lokala företagen kan etablera sig och skapa ett gott rykte med stort kundunderlag.

Engagera flera

När det är dags för exempelvis dansuppvisningar, konstutställningar eller poesiuppläsningar finns det flertalet lokala företag i Sundsvall som kan erbjuda sina cateringtjänster och vara behjälpliga med servering under ett event. Lite tilltugg, varmkorv, toast, kaffe och bulle och annat gott förväntas ibland av publik och medverkande. Ta chansen att involvera lokala aktörer för att sprida kännedom om företag i kommunen. Att visa sig och göra ett gott intryck sprider ringar på vattnet och genererar mer jobb och intäkter.

Kulturlivet i Sundsvall är redan i full blomning men kan ytterligare spricka ut i all sin prakt med hjälp av lokala företag.