Saker att göra när man är i Sundsvall

I Sundsvall, som är en riktig pärla i mellersta Norrland finns det faktiskt mycket kul att upptäcka och göra! Den vackra staden ligger fint belägen vid Östersjön och vid sluttningen på ett berg. Det första man bör göra i Sundsvall är att bege sig upp på en kulle vid stadens utkant och sedan blicka ut, ner mot den vackra mellanstora och fridfulla staden, där det finns gott om nöjen. Man kan till exempel gå på bio eftersom biografkedjan SF Bio har en stor och ståtlig biograf där de senaste spännande filmerna från både Hollywood och Sverige brukar visas.

Vidare rekommenderas verkligen ett besök till det lokala fotbollslaget GIF Sundsvall, eller “Giffarna Sundsvall” och deras spännande hemmamatcher. Nu på senare tid har visserligen Östersund förstås tagit mycket utrymme vad gäller de få fotbollslag som faktiskt huserar i Norrland. Men Gefle och Sundsvall har också konkurrenskraftiga lag. Oavsett om de spelar i Superettan eller i Allsvenskan får man spana in högkvalitativ fotboll i toppklass! Dock bör man med fördel bege sig dit under sommaren eftersom matcherna på hösten kan vara lite väl kyliga att besöka och titta på när man är utomhuspublik.

Skulle man vilja söka kärleken finns det även gott om barer, och om kärleken inte skulle bestå så finns hjälp att få! Familjensjurist hjälper till vid skilsmässa och bodelning om det nu skulle gå så illa efter några års äktenskap! Men innan man kan skilja sig behöver man ju gifta sig, och vad passar bättre än att gifta sig med en trevlig kille som man hittar på en sportbar? Där kan man både träffa många vältränade och sportintresserade killar, som oftast är heterosexuella, och även passa på att kika på lite spännande sport från något av världens alla hörn.

Sundsvall har även ett i övrigt rikt kulturutbud med teatrar. Men är man intresserad av opera rekommenderas en resa ännu lite längre norrut. I Umeå finner man Norrlandsoperan, som är väl värd ett besök.