Lokala föreningar i Sundsvall

Sundsvall har ett mycket rikt föreningsliv och det finns fler än femhundra registrerade föreningar som är uppdelade i olika kategorier. Det finns ett brett utbud av föreningar i olika kategorier och det finns garanterat en plats för alla att hitta och känna samhörighet. Man kan berika sin sociala tillvaro genom att vara aktiv i en förening och deltaga vid föreningsaktiviteter och på så sätt lära känna personer med samma religion, fritidsintresse och bakgrund. Det finns också föreningar som man kan vända sig till för att få hjälp och stöd i svåra situationer eller för att bryta ett livsmönster och påbörja ett nytt.

De absolut största föreningskategorier som finns i Sundsvall är fritidsföreningar och idrottsföreningar. Här kan människor, såväl barn och vuxna samlas för att gemensamt utöva sina fritidsaktivitet eller idrott. Man får ett rikare socialt liv, lär känna nya människor och kan utbyta erfarenheter och kunskap.

Inom fritidsföreningar finns det allt från scoutkårer, hundföreningar, båtklubbar, hästföreningar och olika sorters musik- och dansföreningar. Det finns en salig blandning och en förening för alla med något fritidsintresse. Här samlas pojkar, flickar, kvinnor och män i olika åldrar för att tillsammans dela något som ger dem livskvalité.

Kategorin idrottsföreningar innehåller en mängd olika idrottsgrenar och sporter så som alpint, brottning, sportfiske, volleyboll, kampsporter, ridklubbar och gymnastik. Det finns en förening för de flesta idrotterna som finns att utöva i Sverige. I dessa föreningar samlas de som vill utvecklas inom sin idrott och utöva den på vilken nivå man än är. Ålder, kön eller nivå spelar sällan roll utan det finns alltid någon grupp som man kan passa in i där man tillsammans med andra likasinnade personer kan utvecklas såväl inom sin idrott som person.

Att gå med en förening ger människor en möjlighet att lära känna nya vänner och att få en meningsfull tillvaro.