Ett varierat kulturliv i Sundsvall

Sundsvall är staden som ser till sina invånares och besökares behov när det kommer till kultur. Staden har ett brett kulturutbud som passar för alla, både killar och tjejer, unga och äldre. Här finns helt enkelt något för alla och envar.

Vad är du intresserad av? Gillar du film och teater? I Sundsvall kan du bland annat se film på Filmstaden men även på kommunens biosalong Opalen och emellanåt visas det filmer på skolbiografen.

När det kommer till utställningar av konst och kultur hittar du flera museer och konstgallerier som har en bred repertoar över både samtida konst men även av historiska skildringar och konst från andra delar av världen. Besök gärna Norra Berget, ett område som är ett av Sundsvalls populäraste utflyktsmål för alla åldrar. Här finns naturskön omgivning, lekplatser för barnen, grillplatser för den som vill ha med egen matsäck och det går även bra att köpa sig fika på någon av de serveringarna som finns inom området. Norra Berget har en späckad evenemangskalender där du hittar många trevliga och kulturella inslag.

Ta chansen att uppleva teater och kultur i Sundsvall och var inte rädd att prova något nytt och spännande. Har du länge drömt om att dansa? Sundsvall bjuder på flera dansstudios för dig som vill prova på denna motionsform. Det finns flertalet grupper och dansstilar att välja mellan. Se om du hittar något som passar dig.

Teater är fantastiskt att få uppleva. I Sundsvall hittar du flera teatersällskap som bjuder på olika uppsättningar. För barn och ungdomar som gillar både cirkus och teater är Cirkus Elvira en given plats. Här bjuds det på föreställningar, sommaraktiviteter för barn och ungdomar och ges kurser i cirkuskonster och teaterövningar. Teater Västernorrland och Scen Sundsvall är två aktörer som värnar om kulturlivet i Sundsvall och här ges regelbundet föreställningar i varierad genrers.

Teaterlivet i Sundsvall sätter staden på kartan för kulturintressenter!